Targi Good Food Expo 2025


Program Edukacyjny

4 równoległe ścieżki edukacyjne

 

Targom Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej towarzyszyć będzie program naukowy, skoncentrowany wokół tematów związanych z wyzwaniami stojącymi przed współczesną dietetyką, dedykowany profesjonalistom - dietetykom oraz lekarzom chorób dietozależnych oraz osobom zainteresowanym problemami zdrowego żywienia a nieposiadającym wiedzy specjalistycznej.

Ścieżki edukacyjne:
Forum Dietetyki Polskiej (oznaczone kolorem białym) 

Program dla specjalistów, udział płatny, wymagana rejestracja,     program ramowy,     pełny program,     cennik

Warsztaty Forum Dietetyki Polskiej (oznaczone kolorem żółtym)

Program dla specjalistów (tylko 28.03, piątek), udział płatny, wymagana rejestracja,    cennik

Akademia Żywienia - nauka w praktyce (oznaczona kolorem pomarańczowym)

Praktyczne wykłady dla osób, które nie muszą być specjalistami, udział płatny, wymagana rejestracja,    pełny program

Sesje B2B (oznaczone kolorem zielonym)

Poruszają najbardziej aktualne problemy branży spożywczej,    program ramowy

Tutaj cały program

Wybierz dzień
Piątek, 28.03 Sobota, 29.03 Niedziela, 30.03
Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Żywność bezglutenowa
10:00 - 11:15

Moderator: Prof. PŁ, dr hab. inż. Anna Diowksz

10:00 - 10:20
Czy probiotyki wspomagają leczenie chorób glutenozależnych
Prof. dr hab. Bożena Cukrowska

10:20 - 10:40
Immunomodulujące właściwości składników żywności
Prof. UPP, dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Rozwiń

Akademia Żywienia
Sala G
Panel: Żywienie w autyzmie
10:15 - 11:00

Dr n. med. Sławomir Puczkowski, biochemik, dietetyk

Żywność fukcjonalna w autyzmie. Wpływ elementów odżywczych i czynników środowiskowych na stan odżywienia dzieci ze spektrum autyzmu. Intoksykacja rtęcią, ołowiem kadmem i arsenem  na podstawie analizy pierwiastkowej włosów dzieci ze spektum autyzmu z lat 2014-2024.

 

Rozwiń

Akademia Żywienia
Sala E
Panel: Grzechy młodości
10:30 - 12:00

 Czy warto suplementować dietę dzieci i młodzieży aktywnej fizycznie probiotykami?
   Paulina Mazur-Kurach, współzałożyciel Trix-Dietetyka Sportowa

 Co pobudza apetyt dla dzieci?

Rozwiń

Sesje B2B
Sala A
Superfoods
10:30 - 11:00

Moderator: dr Ilona Gałązka-Czarnecka, Politechnika Łódzka

szczegóły wkrótce

Rozwiń

Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Związki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
11:30 - 12:45

Moderator: Dr hab. Agnieszka Guligowska

11:30 - 11:50
Związki fenolowe  - nie tylko francuski paradoks
Prof. Anna Podsędek

11:50 - 12:10
Sirtfood - innowacyjna droga do długowieczności
Dr Ilona Gałązka-Czarnecka

Rozwiń

Sesje B2B
Sala A
Funkcjonalne zioła i grzyby
11:30 - 13:00

Moderator: Prof. Bożena Muszyńska, Collegium Medicum UJ w Krakowie

szczegóły wkrótce

Rozwiń

Akademia Żywienia
Sala E
Panel: Lepsze życie
12:30 - 14:00

 Dieta przeciwmigrenowa
   Dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny

 Dieta dla niespokojnych nóg
   Dr Paulina Ihnatowicz, dietetyk kliniczny i sportowy

Rozwiń

Forum Dietetyki Polskiej
Aula
Co dalej dietetyku?
13:00 - 14:00

13:00 - 13:20
Technologia a dietetyka - czy narzędzia oparte na AI wspierają personalizację diety, inteligentne wagi, aplikacje mobilne, smartwatche
Dr n. med. i n. o zdr. Anna Rychter

13:20 - 13:40
Teraźniejszość i przyszłość systemów znakowania żywności
Mgr Emilia Kaczorowska 

Rozwiń